11 дјеце из Спортско-рекреативног центра код Олова са симптомима тровања

22.08.2019. 10:54
0
ИЗВОР: klix.ba

Петеро дјеце која су боравила у Спортско-рекреативном центру Ајдиновићи код Олова синоћ је хитно пребачено на Инфективну клинику сарајевског Клиничког центра због симптома тровања храном.

Према сазнањима, петеро дјеце је било у лошем стању те су синоћ хитно пребачени у Сарајево, а данас је у болницу довезено још дјеце која су чланови рукометног клуба. Дјеца су узраста 14 и више година.

– Тренутно идем према болници, дјеца су послана из Ајдиновића. Критични су синоћ дошли у болницу, а данас ће бити пребачени и остали – рекла нам је мајка једног дјетета.

Дјеца су имала симптоме тровања храном, болове у стомаку, повраћање и дијареју.

Амер Чуло из Спортско-рекреативног центра Ајдиновић казао нам је да је синоћ било укупно 300 гостију на вечери, а да је медицинско особље овог центра након тога прегледало једанаестеро дјеце због стомачних проблема и повраћања.

– Након тога смо их одвезли у Дом здравља у Олову па су онда пребачени у Сарајево. Дакле, понављам, од 300 особа, 11 их је имало проблеме. Мислим да је преурањено говориити о тровању, јер је могуће да су дјеца пила хладну Цедевиту и друге сокове те да су се поједини и прејели – казао је Чуло.

Коментари 0
Повезане вијести
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО) Невесињски шампиони једини ученици четвртог разреда у подручној школи (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 59m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 13m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 3m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 28m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 1m
    0