МУП-у Српске признање за најбољи систем видео-надзора у Источном Сарајеву

21.02.2020. 10:11
0
ИЗВОР: Srna

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске добило је награду за најбољи Пројекат система видео-надзора града Источно Сарајево.

Сам систем развила је Управа за информационо-комуникационе технологије МУП-а Српске, а камере су набављене уз подршку града Источно Сарајево.

Награду је додијела кинеска компанија Дахуа технолоџи након анализе тржишта у БиХ, Словенији и Хрватској у 2019. години.

Крајем августа прошле године министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствовао је представљању новог система-видео надзора који покрива цијелу територију града Источно Сарајево и општина Рогатица и Хан Пијесак.

Министар Лукач је тада рекао да је више од 500.000 КМ издвојено за постављање система видео-надзора у свим општинама на подручју града.

Више од 230 камера контролисаће улазе и излазе у град Источно Сарајево и све његове општине, главне раскрснице, тргове, зграде, као и образовне установе и то од вртића до основних и средњих школа.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    3h 37m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    16h 14m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    20h 2m
    0
  • Крађа у Палама
    1h 55m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    19h 46m
    0