Tона кокаина вриједна 50 милиона евра требало да заврши у БиХ

21.02.2020. 14:42
0
ИЗВОР: Глас Српске

Више од тону кокаина вриједног око 50 милиона евра, коју је у међународној акцију заплијенила италијанска полиција, требало је да заврши на тржишту БиХ, потврђено је „Гласу Српске".

У оквиру ове акције, Агенција за истраге и заштиту (СИПА) у БиХ ухапсила је  двије особе. Овом великом међународном акцијом обухваћен је већи број људи с подручја Италије, Црне Горе, Македоније и БиХ.

Незванично сазнајемо да је италијанска полиција сазнала за шверц већих количина дроге према Балкану те је организовано праћење осумњичених.

- Полиција је у једној луци у Италији открила више контејнера пуних кокаина. Пошиљка је адресирана за луку Бар у Црној Гори одакле је, како се открило, требало да буде упућена према БиХ. Специјални истражиоци су из контејнера извадили 970 пакета наркотика тешких 1.128 килограм. Контејнере су опет запечатили, оставивши у њима килограм кокаина као и опрему за праћење те пустили да наркодилери пошљику испоруче  - казао је извор „Гласа Српске" и додао да је одређени број контејнера у којој је био кокаин стигао у БиХ.

У СИПА су потврдили да су учествовали  у међународној акцији разбијања шверцера кокаином.

Портпарол СИПА Лука Миладиновић казао је да ће двије особе које су ухапшене бити предате у надлежност Тужилаштва БиХ. Није могао да открива њихов идентитет и детаље акције.

- Можемо само потврдити да су припадници СИПА приликом реализације оперативних активности на подручју БиХ, осим хапшења два лица, саслушали више свједока,  а обављено је неколико претреса.  Претресено је више лица, објеката и покретних ствари и том приликом одузети су предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку - појаснио је Миладиновић.

Додао је да не може да открива детаље те да полицијски службеници СИПА настављају рад по овом предмету с циљем документовања  кривичног дјела. Полицијски службеници СИПА  акцију хапшења су извели у сарадњи са полицијским и правосудним органима Италије, Сјеверне Македоније и Црне Горе, односно учествовали су у реализацији велике међународне оперативне акције на сузбијању шверца наркотицима.

Коментари 0
Повезане вијести
Шверцовао дрогу у чарапи и теглици еурокрема Шверцовао дрогу у чарапи и теглици еурокрема
Шверцовао 350.000 таблета у резервним точковима Шверцовао 350.000 таблета у резервним точковима
Шверцери искористили празничну трпезу: Прасићи 17 КМ по килограму Шверцери искористили празничну трпезу: Прасићи 17 КМ по килограму
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    22h 20m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 13m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    11h 37m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    7h 6m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    9h 58m
    0