Амерички магазин о ракији – есенција српског бића

0
202

Амерички магазин “Wine Enthusiast” објавио је чланак о ракији, у којем се она описује као важан сегмент културног наслијеђа и “есенција српског бића”.

Како је саопштила Туристичка организација Београда (ТОБ), новинарка Кристин Вуковић у свом чланку ракију описује стиховима Моме Капора.

“У ракији је есенција српског бића, најпре радост, затим свечаност укуса, затим бес, самилост, осећање да је свет добар и да су сви који пију пријатељи”, поручила је цитирајући српског песника.

Она је дала осврт на историјат ракије, поријекло назива, као и њену употребу кроз вијекове. Кроз дегустацију ракије у неколико београдских ресторана, она је описала начин прављења ракије од различитих врста воћа, као и њено комбиновање са храном.

Новинарки Вуковић, домаћин је у Београду била ТОБ, а директор те организације Миодраг Поповић каже како људи у Србији третирају ракију као лијек. Он наводи да употреба ракије у медицинске сврхе датира далеко у прошлост, а да је данас незаобилазни део обиљежавања сваког значајног догађаја.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име