Американац данима у хотелској соби мучио дјевојку из Србије

10.02.2020. 10:26
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Држављанка Србије (35) спасена је из канџи Американца, који ју је данима злостављао и држао заточену у хотелској соби у граду Ња Чанг у Вијетнаму.

Како пише "Курир.рс", дјевојку је Американац, који јој је наводно био партнер, тукао и није јој дозвољавао да напусти хотел. Њена агонија трајала је данима, а она је све вријеме покушавала да се ослободи и јави некоме шта се дешава.

Пошто више није могла да трпи тортуру, некако је смогла снаге и успјела да се јави сестри и исприча јој за мучење које доживљава. Породица се за помоћ обратила фондацији "Тијана Јурић", која је даље алармирала Министарство спољних послова, а захваљујући њима, дјевојка је спасена и враћена у Србију.

-Девојку је озбиљно угрозио један страни држављанин. Контактирао сам са МСП, односно лично с министром, који је заиста одмах реаговао и преко конзула у Вијетнаму девојка је добила заштиту од њихових власти- каже Игор Јурић за "Курир" и додаје:

"Њу је у Србији дочекала наша полиција, а Одељење за борбу против високотехнолошког криминала је прегледало и претеће поруке које је девојка добила после бега од Американца. Надам се да ће он, у случају да дође у нашу земљу, бити одмах ухапшен".

У акцији спасавања помогао је и почасни конзул Србије у Вијетнаму Драган Младеновић, који борави у Хо Ши Мину.

-Он је изузетно успешан пословни човек и чим је сазнао за овај случај, ангажовао се како би помогао нашој држављанки, која је прошла праву тортуру- каже извор поменутог листа.

Коментари 0
Повезане вијести
Потврђено из полиције: Катарина из Ливна пронађена у Бањалуци Потврђено из полиције: Катарина из Ливна пронађена у Бањалуци
Авион хитно слетио у Београд, преминула дјевојка (20) Авион хитно слетио у Београд, преминула дјевојка (20)
Ученик са пиштољем по школи тражио момка са којим га је преварила дјевојка Ученик са пиштољем по школи тражио момка са којим га је преварила дјевојка
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    17h 58m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    15h 27m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    9h 41m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    14h 45m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    5h 53m
    0