Божовић: Нова скупштинска већина у Источној Илиџи спиновањем покушава да задржи тренутно стање

16.10.2019. 10:44
2
ИЗВОР: Катера

Одборници СДС и ПДП остају привржени идејама које су заступали до сада и изборној вољи грађана, те поручују грађанима Источне Илиџе да не насједају на медијске спиноване наслове.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, истиче да им је резултат избора одржаних 2016. године обезбиједио 12 одборника, те да је досадашњи коалициони партнер НДП напустио коалицију и прешао у Уједињену Српску, што је довело до промјене у скупштинским клупама.

-Очекивали смо то, али ми нисмо ти који су напустили коалицију, тако да нећу причати ружно ни о коме, посебно не о људима са којима сам сарађивао, али ћу учинити све да испоштујем вољу грађана – каже Божовић.

Он додаје да тренутна скупштинска већина нема легитимитет, јер је број гласова који су на изборима освојили СДС и ПДП много већи и када се одузме број гласова који је имао НДП, те да то донедавној скупштинској већини даје за право да ради на враћању те позиције.

Божовић истиче да су неки пројекти тренутно заустављени, јер на прошлој сједници због новонастале ситуације није ријешено питање ребаланса буџета.

-Сматрам то јако неодговорним од стране нове скупштинске већине, јер би приоритет свих нас требали да буду грађани и њихова добробит – каже Божовић, те додаје да ће се у наредном периоду, као и до сада, држати достојанствено и доследно, поштујући вољу грађана.

-Ми ћемо се и у будућности борити програмима, идејама и марљивошћу, а не подметањем клипова, преварама и подлим радњама, којима се наши политички противници баве - истиче Божовић.

Истиче да га не чуде спинови везано за скупштинску већину, јер то није долазак новог, 13. члана, већ покушај задржавања садашњих 12.

Подсјећамо, недавно се појавила информација да је Савез независних социјалдемократа осигурао и 13. одборника у Скупштини општине Источна Илиџа, чиме би нова скупштинска већина била додатно ојачана.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Zana 19.10.2019. 01:58
    Sva podrska za nacelnika a bagra ce kada tada zavsiti gdje im je mjesto
  • Generic placeholder image
    Branko 16.10.2019. 19:19
    Nacelnice, samo odlucno. Ova nova vecina ce potrajati k'o sladoled na stapicu!
    Sto bi nasi stari rekli, kako dosla tako I otisla!
    Ovi crveni i njihovi sataliti nisu zasluzili nista dobro. Narod to vidi, zna i pamti. Kaznice ce ih sve!
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 20m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 38m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 5m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 53m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 14m
    0