Број предвиђених станова за градњу у новембру 2019. године већи за 98 посто у односу на годину прије

18.01.2020. 18:37
0
ИЗВОР: Klix.ba

Судећи према подацима Агенције за статистику Босне и Херцеговине, нова грађевинска сезона могла би нам донијети готово дупло више градилишта с обзиром на број издатих дозвола за грађење.

Наиме, број предвиђених станова за градњу у новембру 2019. године у односу на број предвиђених станова за градњу у 2018. години већи је за 98,3 посто, док је у односу на новембар 2018. године већи за чак 120,3 посто.

- Република Српска је имала проблем са доставом података из административних извора. Сада када су комплетирали све податке, у новембарском извјештају добили смо овакве податке и стање је такво како јесте - кратко су за портал Кликс казали из Агенције за статистику БиХ.

Према индексу издатих одобрења за грађење у новембру 2019. године, највише ће се градити стамбене зграде и објекти нискоградње, док је најмање дозвола издато за градњу нестамбених објеката.

Издата одобрења за грађење према врсти радова за новембар 2019. показују да ће се радити укупно на 351 објекту, од чега ће бити 297 објеката новоградње. Очекује се обнављање двије рушевне зграде те неколико пренамјена и реконструкција простора.

Ови подаци добијени су на основу мјесечних извјештаја о одобрењима за грађење органа управе и локалне самоуправе.

Како појашњавају из Агенције за статистику, подаци о издатим грађевинским дозволама показују будуће кретање грађевинске дјелатности и омогућују сагледавање структуре инвестиција како на државном нивоу, тако и на нивоу локалне самоуправе.

Коментари 0
Повезане вијести
Истраживање о приходима, сиромаштву и условима живота грађана Истраживање о приходима, сиромаштву и условима живота грађана
Колико домаћинстава у БиХ има приступ интернету? Колико домаћинстава у БиХ има приступ интернету?
Просјечна августовска плата у БиХ 953 марке Просјечна августовска плата у БиХ 953 марке
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 30m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 48m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 15m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 3m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 24m
    0