Брза цеста Сарајево – Београд најбржа преко Пала!

0
2838

Најповољнији правац за изградњу брзе цесте Сарајево – Београд је траса преко Пала, Праче, Хреновице, Устипраче, Вишеграда па све до Вардишта.

То су показале техничке студије које су израдила два сарајевска института, ИПСА и Ептиса. Од пет варијанти рачуница говори да би најскупља била траса преко Романије за чију изградњу од 113 км, требало би да се издвоји милијарда 200 милиона евра.

Најповољнија траса је Прача – Вишеград, а она би коштала око 995 милиона евра. Израду студијске документације тражили су и у Министарству саобраћаја и веза РС.

“У току је израда те студијске документације. Консултант има рок да до краја децембра посао, односно, да преда варијанте изградње брзе цесте од Сарајева до Вардишта“, рекла је Наташа Костић, помоћник министра за друмски саобраћај РС.

У Министартсву комуникација и траспорта БиХ данас без одговора да ли су они своју анализу завршили.

У Србији, већ одавно чекају одговор из Сарајева, јер је аутопут од Чачка према Ужицу у финалној фази. Предсједавајући Савјета министара тврди да нико не може сам да донесе одлуку о траси, па га чуде позиви из Србије.

“Нико не може једноставно донијети одлуку о траси, нити БиХ, нити Србија, свако може предложити саму трасу и нико унутар БиХ не може донијети једноставно одлуку о траси“, наводи Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ.

Чини се да је управо ту и проблем. Иако, струка каже једно, политика чини се да хоће сасвим друго. Звиздић признаје да би он најрадије окренуо трасу до Београда преко Тузле и Бијељине, али да о томе треба још да се договара.

И док политичари вијећају, аутопревозници већ рачунају какве би олакшице брза цеста могла донијети, али она која је за сада најјефтинија.

“Исправљањем кривина, повећањем прегледности и прављењем трећих трака овдје на успонима, снимање преоптерећин дионица и ту прављење додатних трака, веома би поправило изглед услуге и донијело уштеде и привреди и становништву, а наравно и превозницима“, рекао је Момчило Сладоје, директор Центротранса Источно Сарајево.

Цијена путовања од Сарајева до Београда била би упола јефтинија, а путовање упола краће. Аутобуси сада возе осам сати. Брзом цестом би се и до тамо и назад могло стићи за исто толико времена.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: