Чеси против Косова хтјели подигнути дрон с паролом "Косово је српско"

07.09.2019. 10:05
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ухапшено је осам држављана Чешке који су намјеравали да данас на утакмици Косово-Чешка подигну дрон с паролом "Косово је српско".

Чешки навијачи спремили су дрон са заставом -Косово је српско-, уочи утакмице Косово - Чешка на стадиону -Фадиљ Вокри- !

Селекција тзв. Косова домаћин је у квалификацијама за Европско првенство 2020. у суботу у 15 часова, а мјере претреса биле су ригорозне за гостујуће навијаче.

Познато је да чешки ултраси пружају велику подршку Србији и веома често се на чешким трибинама каче транспаренти -Косово је Србија- , овај пут су жељели да приреде представу са дроном, који би носио заставу -Косово је српско- .

Полиција у Урошевцу је код шест мушкараца и двије жене пронашла заставе и дрон, који су заплијењени, преноси сајт -Индексонлајн-.

Одузете су двије заставе Србије, један транспарент, један дрон, једна камера и два уређаја за радио-везу. Такође, један од Чеха имао је и држављанство Србије, а сви су по налогу тужиоца послати у притвор.

Подсјетимо, прије пет година, на утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду на стадиону Партизана, дуел је прекинут у 42. минуту због дрона са заставом -Велике Албаније-, којим је управљао Исмаил Морина.

Коментари 0
Повезане вијести
Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу
Од почетка године опљачкано седам кућа српских повратника у Љубожду Од почетка године опљачкано седам кућа српских повратника у Љубожду
Поводом Дана Републике Српске плес два дрона са тробојком изнад Хан Пијеска (ВИДЕО) Поводом Дана Републике Српске плес два дрона са тробојком изнад Хан Пијеска (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 43m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 40m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 54m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 2m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 16m
    3