Ћосић обишао кориснике пластеничке производње

0
468

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Ђокановић, обишли су данас кориснике пластеничке производње из Програма за развој пољопривреде за 2017. годину.

Другу годину за редом, општина Источно Ново Сарајево подржава развој пластеничке производње на подручју наше општине, тачније развој пластеничке производње код појединачних домаћинстава.

Вриједност седам пластеника површине 100 метара квадратних и седам пластеника од 50 метара квадратних јесте 26.000 КМ, чиме је општина Источно Ново Сарајево ове године директно подржала пољопривредне произвођаче, додијеливши им путем програма пластенике.

„Заједно са пољопривредном задругом „Сарадња“, успјели смо да суфинансирамо са додатних 7.000 КМ њихову подјелу десет нових пластеника“, рекао је начелник Ћосић.

Он је рекао да је ово један пут ка стварању базе у области пластеничке производње, како би у некој четвртој или петој години дошли до позиције да издвајамо средства за изградњу неке врсте складишног капацитета, гдје би произвођачи своје тржишне вишкове складиштили а потом продавали, што и јесте крајњи циљ.

„Циљ јесте ојачати базу у области пластеничке производње, потом развити тај складишни и евентуално продајни капацитет и мислим да се налазимо на добром путу“, оцијенио је Ћосић.

Као позитиван примјер, начелник Ћосић је навео породицу Дамјановић, која је имала своја два пластеника а путем програма додијељен им је и трећи, површине 100 метара квадратних.

„Ми сваке године издвојимо између 100 и 150 хиљада КМ подстицајних средстава за привреду и пољопривреду. Ове године смо 50.000 КМ издвојили за пољопривреду и исто толико за привреду, те морам истаћи да је ово мјера која је постигла највећи ефекат“, рекао је Ћосић.

Он је додао да захваљујући добрим резултатима и позитивним ефектима ове врсте подстицаја, општина Источно Ново Сарајево ће наставити да подржава пољопривредне прозвођаче.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име