Ћосић организовао пријем за учеснике фестивала „Први кадар“

0
386

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић организовао је данас пријем за учеснике 11. Међународног филмског фестивала “Први кадар”, међу којима је био и прослављени српски глумац и редитељ Лазар Ристовски.

“Ми ћемо искористити енергију и пријатељство Лазара Ристовског да покажемо нашој омладини којим путем треба да иде. Младост, енергија и културна надградња гаранција су за будућност наше локалне заједнице, Града Источно Сарајево и Републике Српске”, рекао је Ћосић Срни.

Ристивски каже да му је драго када је од начелника Ћосића чуо да Источно Ново Сарајево има позитиван природни прираштај.

“То на први поглед можда делује прозаично и банално, али лично сам се уверио у енергију младих људи шетајући улицама овог малог, али лепог града”, рекао је Ристовски.

Он каже да је на лицима младих видио дивну и позитивну енергију.

“Свака част на томе! Драго ми је што сам био ваш гост”, рекао је Ристовски.

Пријему су присуствовали аутори филмова и глумци, гости “Првог кадра”, а међу њима су били и директор Филмског фестивала у Нишу Срђан Савић и селектор тог фестивала Дејан Дабић.

Једанаести “Први кадар” одржава се у Источном Сарајеву под мотом “Прави кадар”. Организатор фестивала је Продукција “Форум театар”.

У званичном такмичарском програму такмичи се 43 филма из 20 земаља, који ће бити приказани у пет фестивалских селекција.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име