Да ли Милица Ристовић води рачуна о општинском или само о свом личном буџету?

9
5901

На адресу Катера инфо портала стигло је писмо нашег читаоца, везано за одборницу СНСД-а у општини Источна Илиџа, Милицу Ристовић,  које у цјелости објављујемо.

„Поштована редакцијо,

Сматрам да грађани Општине Источна Илиџа треба да буду информисани о интересима које заступа млада одборница СНСД-а у Скупштини општине Истична Илиџа, Милица Ристовић.

Млада одборница се представља у медијима као највећи борац за права грађана Источне Илиџе и заштитник буџета. Међутим, пракса показује да је она у ствари највећи борац за своје личне интересе. 

Наиме, млада колегиница ради као асистент на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву и прима плату са буџета. Била је вриједан студент и заслужила је. Али, идемо даље. Као одборник у нашој Скупштини општине, Милица Ристовић, (као и сви одборници), прима одборничку надокнаду из буџета. Њен супруг ради у Канцеларији за жалбе државних службеника БиХ, примајући плату из буџета. Међутим, захваљујући утицају младе одборнице, њен супруг је именован у Управни одбор Универзитета Источно Сарајево, (гдје му супруга ради), примајући надокнаду из буџета. Својим везама су обезбиједили надокнаду од Мтел-а од 700 КМ мјесечно, за изнајмљивање земље за репетитор М-тела.

Обзиром да млада одборница лажно заступа интересе грађана и лажно штити буџет, желим да јавност и грађани Источне Илиџе размисле о томе да ли је неко други од наших суграђана заслужио да буде у Управном одбору Универзитета Источно Сарајево? Да ли је неко други заслужио да изнајмљује земљу за репетитор Мтелу?

У нашој општини има и незапослених грађана, те молимо младу одборницу да убудуће води рачуна о буџетима свих својих суграђана, а не само о свом кућном буџету.

Колега из одборничких клупа.“

9 коментара

 1. Мица је царица. Успјела је неколико пута добити Јелићеву стипендију за израду истог мастер рада. Неко ниједном, а неко више пута.

 2. Зар није злоупотреба положаја намјестити мужу мјесто у УО Универзитета, гдје госпођа ради?! Ма кога ја питам, наравно да вама црвеним није?! ‘та је вама дић’ коју стоју миља ка-ем?! Без тога нема приче, аааЂуро?!

 3. Miloš

  Čini mi se da je neko zavidan.
  Ovaj tekst nije nista drugo nego prepucavanje budžetske klase.
  A mi koji radimo ko robovi da bi napunili budzet vama budzetlijama tako nam i treba jer smo svij glas pridali za 100KM.
  Zato sad cetri god trpi i muci se.

 4. У програмској шеми РТРС је на првом мјесту пљување по СДС-у. Шта се онда било ко чуди што ова странка тражи медијски простор да народу отвори очи. А госпођа Ристовић је свјесна да живи у “велеграду” у коме се зна шта ко руча, а шта вечера. Према томе – тражили сте, читајте! Било је питање када ће СНСД кренути на поштеног, вриједног и одговорног начелника И. Илиџе. Тиме само показују своју немоћ на Српској Илиџи.

 5. Ovdje ona nigdje nije oštetila budžet niti državu zloupotrebom položaja. Ovo je samo jedno pismo koje pokazuje nivo stanja uma u našim opštinama.
  Vratimo se malo u 1997 kada je SDS dobio od Slobodana Miloševićeva 780 miliona DEM za izgradnju Srpskog Sarajeva. Šta je sa tim ljudima koji su uzeli milione, koji su gazili svakoga ko im je stao na put.

  A ti nezaposleni koji čekaju samo posao na budžetu a neće da rade nigdje to je samo njihov problem.

 6. Jadna je institucija u kojoj je ona stekla diplomu,svi dobro znaju ko je milica ali nazalost takvi su ‘nesto’. Nije kriva milica vec nase drustvo(veci dio),milica je odraz ovog drustva.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име