Данас два, а 15. маја седам шумских газдинстава у штрајку упозорења

0
963

Запослени у више шумских газдинстава одржаће у понедјељак, 15. маја, једночасовне штрајкове упозорења због незаконитог смањења примања радника од 1. априла и доношења правилника о раду предузећа “Шуме Републике Српске”.

Једночасовни штрајк одржаће запослени у шумским газдинствима Лакташи и Челинац, који су у саставу Шумске управе Бањалука, те запослени радници у шумским управама у Зворнику и Шековићима.

Исти дан једночасовни штрајк упозорења одржаће и радници у шумским газдинствима “Горица” Шипово, “Бирач” Власеница, те радници Шумског газдинства “Чемерница” из Кнежева, саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.

Штрајкови упозорења биће одржани од 7.00 до 8.00 часова.

У саопштењу се наводи да су, због самовоље и несарадње менаџмента предузећа “Шуме Републике Српске” са радницима и Синдикатом овог предузећа, једночасовним штрајком упозорења данас незадовољство исказали радници у Шумској управи Гацко, те у Шумском газдинству “Ботин” Невесиње.

“Уколико једночасовним штрајковима упозорења не остваре своје оправдане захтјеве, запослени овог јавног предузећа ће приступити потпуној обустави рада, која ће трајати све до испуњења њихових захтјева”, наводе из Савеза синдиката Републике Српске.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име