Данска „Јутјуб звијезда“ у Требињу – Код нас још мисле да је у Херцеговини ратна зона, а овдје је прелијепо

0
385

Данска „Јутјуб“ звијезда Расмус Брохаве је свој једнодневни боравак у Требињу искористио да сними видео материјал о туристичким потенцијалима нашег града, како би своје пратиоце упознао са свим љепотама и знаменитостима, али и како би их ријешио предрасуде да је на овом подручју још увијек ратна зона.

У Требиње је дошао са менаџером и својим фотографом који су одушевљени оним што су за кратко вријеме видјели, а посјетили су Херцеговачку грачаницу, Стари град, возили се параглајдером, ронили у Требишњици.

Деветнаестогодишњем Расмусу је Херцеговина интересантна и из разлога јер много људи у Скандинавији и Данској, посебно младих, још мисли да је на овом подручју ратна зона, а његова жеља је да покаже праву Херцеговину – онакву каква јесте и да им укаже да се исплати посјетити ово подручје.

„Херцеговина је много лијепа, природа је прекрасна, храна је одлична, а народ ме је примио као пријатеља“, каже Расмус.

Њему је интересантно оно што занима младе, посебно авантуризам, па ће својим пратиоцима на каналу показати ово подручје.

„Видео на мом ‘Јутјуб’ каналу биће само позитивне приче о овоме крају и нисам очекивао да има такве природе, брда. Изненадио сам се“, говори нам Расмус.

Према његовим очекивањима, сваки видео из Херцеговине имаће између 100.000 и 200.000 прегледа.

На крају се захвалио свима са ријечју „Хвала“ на српском језику.

Обићи ће и Мостар и Коњиц, а већ је био у Дубровнику.

Жарко Вицо, испред Туристичке организације, рекао је да је да су у сарадњи са агенцијом „Лозотурс“ дошли на идеју да младој популацији у Данској прикажу шта Требиње може да им понуди.

„До сада овај дио није био интересантан Данцима и надам се да ће на овај начин доћи до промоције туристичке понуде Требиња. Посебан акценат је стављен на авантуризам, јер је он припадник млађе популације туриста који воле такав вид одмора“, рекао је Вицо.

Расмуса на „Јутјубу“ прати преко 210.000 људи, а снимао је рекламе за „Кока-колу“ и „Епл“. Амбасадор је УНИЦЕФ-а.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: