Дјевојчица у критичном стању након пада са санки на Бјелашници

08.12.2019. 17:49
0
ИЗВОР: Klix.ba

Једна дјевојчица теже је повријеђена данас на Бјелашници када је током санкања пала и ударила главом од камен, након чега је изгубила свијест. Убрзо је превезена на Клинику ургентне медицине у Сарајеву гдје су јој констатоване теже повреде.

Како су за портал Клиx.ба казали очевици, на мјесту несреће пола сата није било представника ЗОИ-ја '84, а на возило хитне помоћи се такође чекало око пола сата јер је долазило из правца центра Сарајева.

Како је потврдио директор ЈУ Завод за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево Адем Залихић, дјевојчица је задобила фрактуру лобање, имала је крварење из ушију те су јој и остали дијелови тијела у јако лошем стању.

- Суштина приче је да се у Кантону Сарајево организирају разни културни и спортски догађаји без присуства хитне помоћи што је само по себи протузаконито. На Бјелашници нису обезбиједили возило хитне помоћи и то је грешка организатора - казао је Залихић.

Он је такође рекао да се дјевојчица у овим моментима налази у операционој сали и да је у изузетно критичном стању.

- Мораћемо дјевојчици отворити главу. Ја сам их још у аугусту прошле године упозоравао када је преминуо један момак усљед предозирања због тога што је горе било дивље обезбјеђење које није знало пружити адекватну помоћ. Дакле, за несрећу је крив неко ко није осигурао адекватно обезбјеђење горе - додао је Залихић.

Из предузећа ЗОИ'84 нико се, још увијек, није огласио.

Коментари 0
Повезане вијести
Преврнуо се комби који је возио дјецу из вртића: Двоје малишана у болници Преврнуо се комби који је возио дјецу из вртића: Двоје малишана у болници
Нестала двогодишња дјевојчица, траже је стотине људи Нестала двогодишња дјевојчица, траже је стотине људи
Спасиоци из Српске једва чекају сусрет са малом Ирмак Спасиоци из Српске једва чекају сусрет са малом Ирмак
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    5h 53m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    18h 30m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 11m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 18m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    3h 26m
    0