Дјевојчице помогле комшији: Скупиле новац и платиле дуг за струју

1
982

Дјевојчице Тијана Благојевић и Михаела Чикић из поткозарског села Грбавци код Градишке сакупиле су новац и комшији који живи у тешким условима платиле струју.

Стицајем несрећних околности Зоран Шукало (40) из Грбаваца је прије седам година доживио тешку саобраћајну несрећу и остао готово непокретан.

Послије дуготрајног лијечења и бројних терапија успио је да прохода, али само уз помоћ штака.

“Плашио сам се да ћу ове божићне и новогодишње празнике дочекати у мраку, јер је дуг за струју био велики и нисам био у могућности да га платим”, каже Зоран.

Помоћ је стигла од једанаестогодишње Тијане, која је у писму Дједа Мразу пожељела да сакупи 450 марака и плати.

На конкурсу “Пиши писмо Дједа Мразу Зимског града” Тијана је освојила поклон бон од 50 марака, а знајући да то није довољно да се измири рачун за струју, Тијана је уз помоћ пријатељице Михаеле кренула у хуманитарну акцију да сакупи остатак новца.

Њена акција подигла је и цијело село на ноге и у кратком периоду новац је прикупљен.

“Захваљујући добрим и хуманим комшијама из села сакупили смо и више него што је било потребно односно 482 марке”, прича Тијана, која је одлична ученица Основне школе “Вук Стефановић Караџић”.

Тако је плаћен рачун за струју у износу од 450 КМ, а остатак новца Тијана је искористила за куповину основних животних намирница за Зорана.

“Наше мало некоме значи много. Сви заједно смо помогли и усрећили нашег комшију Зорана. Сада ће му бити много љепше и пријатније у његовој кући током ових хладних зимских дана”, рекла је Тијана и захвалила свима који су дали свој допринос у овој хуманитарној акцији.

Приходи

Зоран на свом сеоском домаћинству живи сам, а једини приход који остварује је од узгоја оваца.

“Имам десетак оваца о којима бринем и то ми је једини извор прихода, али недовољан да све подмирим”, прича Зоран који каже да су му највећи проблем рачуни за струју које не стиже редовно плаћати.

Овог вриједног човјека задесила је тешка судбина, али се ипак лавовски бори и труди да преживи од свог рада.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име