До почетка зиме нови дом за породицу Павловић са Пала

0
1347

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да су локална власт, Црвени крст и власници паљанских предузећа мотивисани да помогну изградњу куће за самохрану мајку Жељку Павловић и њене три малољетне кћерке, те да очекује да би нови дом могао да буде готов до почетка зиме.

„Имамо више материјала него радне снаге, али ћемо то превазићи у наредном периоду. У наредних десетак дана почећемо са земљаним радовима, а општина Пале ће помоћи око прикључака на мреже, електро-нсталација, водовода и канализације“, нагласио је Југовић.

Након данашњег састанка са представницима Црвеног крста и власницима паљанских предузећа који желе помоћи у изградњи куће за породицу Павловић, Југовић је рекао новинарима да су сви мотивисани за реализацију ове хумане акције, тако да вјерује да ће у томе и успјети.

На први радни састанак одазвало се седам предузећа – „Станишић“, „Мајнекс“, „Сантинг“, „Гипс стил“, „Велике шуме“ и „Бели“, те представници општине Источни Стари Град који су спремни помоћи у изградњи куће за ову породицу.

Секретар Општинског одбора Црвеног крста Пале Јелена Петровић захвалила је свим приватним субјектима који су се пријавили да подрже ову хуману акцију.

„Сви су понудили оно са чиме располажу и чиме се њихове фирме баве. Неко ће понудити грађевински материјал, кровну конструкцију, прозоре, неко ће урадити унутрашње радове тако да смо започели једну лијепу причу о изградњи дома за Павловиће која ће сигурно имати срећан крај“, изјавила је Петровићева новинарима.

Према њеним ријечима, треба још да се обезбиједе машине, извођачи радова и радници који ће да зидају објекат на земљишту које се налази у насељу Дервента, недалеко од Пала.

Петровићева је појаснила да ће стамбени објекат бити око 70 квадрата, а радови би требало да почну ускоро како би били завршени до краја грађевинске сезоне.

Директор предузећа „Станишић“ Пале Нјегош Пољаковић рекао је да се ово предузеће, заједно са осталим приватницима, одазвало на позив општине да учествују у овој хуманој акцији.

Пољаковић је истакао да ће приватници, у зависности од дјелатности којом се баве, обавити свој дио посла како би ова породица до краја јесени уселила у своју кућу.

Он је рекао да ће фирма „Станишић“ учествовати са столаријом за цијели објекат и комплетном уградњом.

Драган Југовић, брат Жељке Павловић, захвалио је свима на учешћу у овој хуманој акцији, а посебно Црвеном крсту Пале који је и покренуо ову акцију.

Он је нагласио да је акција почела 13. јуна, те да се нада да ће то бити срећан број за породицу Павловић. Он је нагласио да су се глас разума и хуманост општине Пале и њених становника показали на дјелу.

Самохрана мајка Жељка Павловић са своје три кћерке живи у трошној и неусловној кући без икаквих финансијских прихода.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: