Добротворни базар за дјецу и родитеље са инвалидитетом

18.10.2019. 15:44
0
ИЗВОР: Srna

У Источном Сарајеву данас је одржан хуманитарни базар "Живи здраво - чувај околину" на којем су изложени производи од рециклираних материјала, а приходи од продаје биће донирани Удружењу за дјецу и родитеље са инвалидитетом "Вратите нам осмијех".

Предраг Шаровић, менаџер пројекта "Буди природно инклузиван" у оквиру којег се одржава базар, рекао је Срни да је циљ базара смањење стопе дискриминације дјеце са посебним потребама и представљање производа од рециклираног и природног материјала који су креирани током инклузивних радионица.

Он је додао је један од циљева базара указивање јавности да се рециклирани и природни материјали могу поново употријебити и тиме смањити отпад и угрожавање животне средине.

-Изложене производе као што су накит, боце, врећице и украсне кутијице заједно је правило шесторо дјеце са посебним потребама и 12 ученика Гимназије и средње стручне школе Источна Илиџа-, рекао је Шаровић.

Према његовим ријечима, производе продају по симболичним цијенама од двије до пет КМ, а ко је у могућности може да да и више.

Пројекат "Буди природно инклузиван" организује Омладинска организација "Натура" из Источног Сарајева у сарадњи са Гимназијом и средњом стручном школом Источна Илиџа и Удружењем за дјецу и родитеље са инвалидитетом "Вратите нам осмијех".

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 19m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 33m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 23m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 48m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 21m
    0