Дринска регата окупила више од 200 младих

0
225

Више од двије стотине младих из свих крајева Српске, БиХ, Србије и Хрватске окупили су се на регати горњим током ријеке Дрине у Фочи.

Уз мото „Гдје настаје Дрина, почиње авантура“ млади су искусили авантуристички спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Рафтинг-центра „Бастаси“ до Аква-парка „Ушће“, дуг 15 километара.

Смарагдна ријека и изузетан панорамски поглед на окружење одушевио је учеснике, који су спојили забаву, дружење и авантуру.

„Прекрасно, лијепо организовано, мало прохладно, али дивно. Први пут сам у овом крају и стварно сам уживала у Дринској авантури“, рекла је Јасна Цубербјулер из Загреба.

Међу љубитељима авантуре на Дрини у највећем броју су били Фочаци, а међу њима и група студената Медицинског и Богословског факултета.

„Први пут ми је да искусим ову авантуру, феноменалан осјећај, сви ти брзаци, природа, људи, ја сам родом из равничарског краја, па је мени ово изузетно“, каже Панчевац Милан Лазић, студент Богословског факултета у Фочи.

Да пловила држе правац на прохладној ријеци побринули су се фочански рафтинг скипери и Горска служба спашавања.

„Увели смо једну новину, направили пункт, вршили провјере, а сви учесници морали су да носе безбједносне прслуке, адекватну опрему, и све је прошло без икаквих проблема“, објаснио је начелник Горске службе спасавања Републике Српске Ненад Иконић.

Предсједник Омладинског покрета Фоча Младен Мандић каже да је укупно било 27 чамаца и да су задовољни великим одзивом учесника.

„Ово нам је прва организација, вријеме нам није баш ишло на руку, али све је одлично протекло. Надамо се да ће нам ово постати традиција, а то су сви учесници и тражили од нас“, рекао је Мандић.

Дружење на Дрини настављено је „Играма без граница“ и ди-џеј журком на фочанском Аква парку.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: