Друштво „Бошко Вујадин“ прославило 23 године рада

0
298

Српско културно-умјетничко друштво “Бошко Вујадин” из Источне Илиџе обиљежио је Никољданским концертом у Културном центру Источно Ново Сарајево 23 године успјешног рада.

Предсједник друштва Миљан Дамјановић рекао је да су се на синоћњем концерту представили са осам кореографија игара из БиХ и Србије, те да су овим концертом жељели да покажу и умијеће најмлађих чланова.

Дамјановић је навео да је у оквиру друштва ове године основана ткачка секција за све који желе да науче ткати.

Кореограф Горан Ковачевић рекао је да су пред публиком у Источном Новом Сарајеву синоћ наступили и чланови Етно друштва “Завичај” из Злакусе код Ужица и Кулутрно-умјетничког друштва “Свети Сава” из Бањалуке.

Према његовим ријечима, ово су друштва са којима дуже вријеме сарађује Српско културно-умјетничко друштво “Бошко Вујадин”.

Никољдански концерт подржали су општина Источна Илиџа, град Источно Сарајево и Министарство спољних послова Србије.

Српско културно-умјетничко “Бошко Вујадин” основано је 1994. године као једина установа у тадашњем српском, а данас Источном Сарајеву, која се у ратно вријеме бавила културом и ванинституционалним образовањем дјеце, младих и грађанства.

У оквиру фолклорне секције ово друштво окупљало је дјецу и омладину из основних и средњих школа.

Друштво данас има 150 чланова, а наступали су и у Аустрији, Бугарској, Словенији, Грчкој, Србији, те широм Републике Српске и Федерације БиХ.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име