Душан Шеховац: Дупли обруч око ратног Сарајева - мит или истина?

07.08.2019. 17:08
0
ИЗВОР: Катера

„Снаге босанских Срба заузимањем врха Бјелашнице и коте Млакве на планини Игман запријетили затварањем дуплог обруча око Сарајева. “ Дневни лист “Ослобођење”, 4. аугуст 2019, рубрика : На данашњи дан.

Кад Душан Шеховац у својим колумнама пише  о два обруча око Сарајева, и кад цитира генерала Делића, професора Кајтаза или текстове бошњачких официра са бошњачких портала, лаже и измишља кажу бошњачки коментатори!

А шта ради дневни лист „Ослобођење“ кад пише о „затварању дуплог обруча око Сарајева,“ ? Јел' и они лажу, измишљају или говоре истину, да су у Граду Сарајеву постојала четири обруча око ратног Сарајева!

Два Бошњачка и два Српска! Ако су постојала четири обруча, а ја мислим да јесу, Град Сарајево је морао бити и подјељен и опкољен!

Добро, неко ће казати има у тим обручима и попуцалих карика и биће у праву, јер да није  није било тих рупа у та четири обруча не би  ратни сукоб у и око Града Сарајева трајао 1.453 дана.

Трајао би много мање, а то није одговарало архитектима и реализаторима рата, требало је  више времена да се опљачка град и његови становнци.

А људи, њихови изгубљени животи су колатерална штета!

Иза сваког убијеног грађанина Сарајева су ратни ратни профитери, милионери и милијардери и то никад не би постигли, постали да није било дуготрајног рата.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева
Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога завичаја Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога з...
Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 57m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 30m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 11m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 11m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 1m
    0