Двоје дјеце у тешком стању због тровања?

22.08.2019. 21:07
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Клиници за инфективне болести КЦУС јутрос је хоспитализирано десетеро дјеце са повишеном температуром, проливом и повраћањем, док двоје малишана има изражену тежу клиничку слику, а остала су са средње тешком клиничком сликом, саопштено је данас из ове здравствене установе.

"Дјеца су збринута адекватном терапијом и под надзором су љекара", додали су из Клинике за инфективне болести КЦУС.

Наиме, дјеца која су хоспитализована у сарајевској болници боравила су у Спортско-рекреативном центру (СРЦ) "Ајдиновићи". У овом  центру борави неколико клубова и дјечјих школа спорта, како би се припремали за своје активности.

Забринути родитељи су током данашњег дана медијима давали различите информације о броју дјеце која су имала симптоме тровања храном. Тако, по некима, од 37 дјечака из једне групе остало је само њих 14, док су остали потражили љекарску помоћ.

Из Центра "Ајдиновићи" потврдили су данас да је 11 дјеце у сриједу навеће повраћало, наводећи како се не може још тврдити да је ријеч о тровању, већ сумњају да су дјеца попила превише хладних напитака. 

Амер Чулов, директор продаје и маркетинга Спортско-рекреативног центра "Ајдиновићи", данас није био расположен да да изјаву за "Независне" јер су, како је рекао, неки други медији његове изјаве погрешно пренијели и исконструисали их, те да ће се огласити за неколико дана кад истрага буде завршена и буде имао потпуне и званичне информације.

Чулов је прије тога неким порталима изјавио да не може рећи да је тровање у питању, те да у Центру имају 300 особа на ноћењу и да ту има више екипа.

"Синоћ касно је 11 дјечака пријавило тренеру да повраћа. Тренер је обавијестио полицију, вјероватно је био у паници. Полиција је обавијестила Хитну помоћ из Олова и ми смо улетјели са нашим возилима и дјецу смо превезли у Олово. Докторица је установила да дјеца повраћају, али није рекла тачно шта је узрок", рекао је он и додао да су дјеца упућена на Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје су тренутно на испитивању.

"Нико не може још рећи шта је тачно, али нека наша пракса каже да је могуће да је прехлада желуца. Пију пуно хладних сокова, ћевапи, пљескавице и на све то хладна вода, онда иду на тренирање. И ми чекамо информације с Клиничког центра", тврдио је раније Чулов.

Из Полицијске станице Олово саопштили су како су истражне радње у току, те су потврдили  како су у сриједу навече интервенисали у Центру јер су малишане одвозили у Дом здравља у Олову.

"Ријеч је о седморо дјеце, која су била комуникативна", казали су из оловске полиције.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    2h 57m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 40m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    14h 57m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    21h 55m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 31m
    0