Џудо клуб "Фамос" други по успјешности клуб на Првенству Републике Српске

09.02.2020. 11:34
0
ИЗВОР: Катера

Џудо клуб “Фамос” је и ове године освојио највише медаља и био веома успјешан клуб на појединачном Првенству Републике Српске за сениоре и полетарце, одржаном јуче у Мркоњић Граду.

Такмичари “Фамоса” окитили су се са једном златном, пет сребрних и четири бронзане медаље.

Мушка сениорска екипа „Фамоса“ нашла се на другом мјесту, иза требињског "Леотара". Иако је "Фамос" имао исти број бодова као и "Леотар", једна златна медаља више пресудила је да се на побједничко постоље попне екипа "Леотара", док је треће мјесто освојила "Славија" из Источног Сарајева.

Женска сениорска екипа „Фамоса“ послије жестоких борби, успјела се изборити за пласман међу три најбоље екипе, те је овај успјех женске екипе додатно утицао да „Фамос“ буде најбољи по броју освојених медаља.

Из клуба кажу да се највише истакао такмичар Саша Бјелица, који, другу годину заредом, у финалу побјеђује сениорског првака Балкана, те је још једном доказао своју вриједност.

Сребрне медаље у категорији сениора освојили су Вук Елез, Игор Врачар, Мила Петровић, Маја Бјелица и Лана Лубура. Бронзаним медаљама су се окитили Марко Ждрале, Борис Ристовић, Анђела Веселиновић и Тамара Лубура.

Упоредо са Првенством за сениоре одржано је и Првенство за полетарце, гдје је и у овој конкуренцији „Фамос“ имао најбољи мушки тим, са освојене двије златне медаље, једном сребрном, једном бронзаном и једним петим мјестом.

Златни дјечаци, шампиони Републике Српске, постали су Никола Андрић, у категорији до 26 килограма, и Никола Новаковић, у категорији до 34 килограма.

Сребрну медаљу у категорији полетараца освојио је Лазар Вујичић, а бронзану Миљан Велетић.

Организатор Првенства Републике Српске је Џудо клуб „Атос“ из Мркоњић Града.

Коментари 0
Повезане вијести
Добар старт омладинаца Фамоса Добар старт омладинаца Фамоса
„Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске „Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске
Војводић зацртао циљ: Желимо 25 бодова до краја полусезоне Војводић зацртао циљ: Желимо 25 бодова до краја полусезоне
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    14h 29m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 58m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    11h 16m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    6h 12m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    2h 24m
    0