Еврокрем и Евроблок

0
1168

Након распада драге нам Југе Републици Српској је остало 49 % територије БиХ, пар брана на Дрини и Еврокрем. Па можда није било баш тако, али остаје чињеница да се у Требињу данас производи Еврокрем по оргиналној лиценци коју је ПИК Таково купила од фирме Гандола из Италије још 1970. године.

Шта рећи о Еврокрему када је постао генеричка именица за све сличне производе на овим просторима? Ништа. Као и са вожњом Голфа 2 на овим просторима – још се није родио ко га није пробао.

Еврокрем блок је исто то само у облику чоколаде. Ако вам нестане Еврокрема за палачинке, али имате чоколаду, просто је можете иситнити на вруће палачинке и воала, ето ријешења. Додуше, није згодно баш претјерати са топЉењем јер излагање претјераној температури зна довести до разлагања на основне састојке који нису тако укусни као када их помијешате.

Варијанти Еврокрема и Евроблока има колико хоћете. Ја сам као клинац волио мале чоколадице на којима су биле нацртане слике животиња. Како сам порастао престао сам то да тражим по продавницама док ме моји клинци нису недавно изненадили јер су посегли за истом ствари као и ја скоро тридесет година раније – Евроблок веселом фармом. Мислим да су ми млијечни зуби испали због претјеране конзумације баш овог производа, али ми и даЉе измами осмијех на лице сваки пута када га видим.

Наравно, постоје и новије варијанте. Тренутно најбоЉа је Еврокрем Супериор. Међу кремовима то је АК 47 (Калашњиков) модернизован на 5,56 муницију илити то је СwиссЛион-ов одговор на Нутелу. Ипак, ово је нешто скупЉа варијанта тако да није нарочито популарна код нас.

Произвођач: Swisslion – Таково д.о.о. Требиње.

Препоруке: Ако купујете Еврокрем узимите варијанту Премијум. Мало је скупља, али вриједи.

Предности:                                                                  Мане:

Укус                                                                  За те паре нема их

Цијена

Разноврсност

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име