Facebook забранио огласе којима аутори зарађују на епидемији

27.02.2020. 15:34
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Facebook је забранио огласе и поруке који служе да би њихови аутори искористили епидемију вируса корона за стицање финансијске користи.

Забрањени су огласи за, како је наведено, производе повезане са вирусом којима се настоји створити паника или оних у којима се тврди да одређени производи гарантују лијек или спречавају појаву вируса.

То се односи, на примјер, на огласе за заштитне маске за лице, којима се имплицира да су "једине преостале" или тврди да спречавају ширење вируса. Такве поруке више нису допуштене.

Facebook ће и даље радити на томе да се "ограничи ширење дезинформација и штетног садржаја о вирусу корона", те на повезивању корисника са информацијама које објављују стручне здравствене организације.

Више од 80.000 људи заражено је вирусом. Први случај забиљежен је у централној Кини у децембру 2019. До сада је преминуло нешто више од 2.800 особа, углавном у Кини.

Коментари 0
Повезане вијести
Исплаћено 20.000 евра због смрти послије вакцинације Исплаћено 20.000 евра због смрти послије вакцинације
Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције
Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 18m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 15m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 37m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 29m
    1
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 51m
    3