Фотеље прије безбједности

15.02.2020. 15:15
0
ИЗВОР: Srpska.info

Дјеца се затрпавају у снијег, ломе се руке, избијају зуби, а шта раде надлежни док се то дешава у Основној школи „Србија“ у Палама? Ћуте!

Шта раде надлежни у министарствима, исто ћуте!

Колико год то звучало невјероватно, мјештани тог града кажу да је истина да се то све дешава већ дужи низ година, али да се све заташкава.

Тежак случај вршњачког насиља десио се крајем прошле седмице на Палама и за њега опет нико не би ни знао, да се потпредсједница Народне скупштине РС Соња Караџић-Јовичевић није огласила о томе.

Оно што је забрињавајуће јесу тврдње родитеља дјеце који похођају ту школу. Они тврде да ово није први пут, али да се боје и да није задњи пут да се такве ствари дешавају у овој школи.

Причају да се задњих година дешавало да се дјеца из школе врате са сломљеним рукама, избијених зуба, али да нико од надлежних није ништа подузимао.

Ништа боље није ни понашање директорице ове школе, која се очито трудила да овај случај минимализује и која тврди да се ништа није десило.

На наше питање да каже шта се десио у школском дворишту када је осам ученика напало дјечака, она је тврдила да не зна за тај случај и да први пут то чује.

Међутим, њену изјаву само пар минута касније демантовао је отац нападнутог дечака који је рекао да му је она испричала да је гледала снимак туче.

Очито да је на тај начин покушала прикрити цијели случај, па због свега тога се намеће очигледно питање: Да ли је овој директорици битнија њена фотеља, или безбједност ученика који похађају њену школу?

Крајње је вријеме да се у цијели случај укључи Министарство просвјете и надлежне иснпекције, па и полиција.

Треба испитати шта се дешава у овој школи, да ли су тачне тврдње родитеља, па да се утврди и чија је одговност што се о томе шути годинама.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље Пале: Око 300 малишана у дефилеу поводом Дана планете земље
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    9h 40m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    21h 40m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 14m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 9m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    6h 27m
    0