Генерал Младић прегледан помоћу папира и оловке

0
297

Српски љекари прегледали су генерала Ратка Младића у Хагу само уз помоћ стетоскопа, апарата за притисак, оловке и папира, јер су то била једина дијагностичка помагала која им је Хашки трибунал допустио да користе, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

Он је навео да су српски стручњаци јуче завршили дводневни “преглед” Младића у притвору Хашког трибунала, за који се дозвола чекала мјесецима, а да им није дозвољено да Младићу ураде ЕКГ и изразио сумњу да је то учињено да би се нешто сакрило.

Њима нису дозволили, иако је било договорено да могу, али чим су наши лекари отишли, они су му урадили ЕКГ. И Ратко је сам рекао да ту нешто није у реду, да је у питању нека манипулација, да нешто крију и он је искористио реч `мувају`”, рекао је Дарко Младић.

Он је навео да је кардиолог Велибор Илић из Института “Дедиње” прегледао генерала Младића стетоскопом и апаратом за притисак који су му дати у хашком притвору, као и да је “радио преглед усмено”, док је неуропсихијатар Горица Ђокић радила тестове папиром и оловком.

Дарко Младић је рекао да се резултати љекарског прегледа очекују до краја седмице и биће уручени одбрани, хашком секретаријату, породици и генералу Младићу.

Након тога, породица ће обавијестити јавност о резултатима, односно о ономе што генерал Младић одобри да се објави.

“Мислим да је у Ратковим рукама шта је за јавност, а шта није. Он је нас овластио да оно што ми сматрамо можемо да износимо у јавност, тако да кад се заврши та процедура бићемо у прилици да обавестимо о резултатима”, рекао је Дарко Младић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име