Говедарица: Српској потребна власт одговорна према грађанима

0
198

У Требињу је одржан скуп под називом „Скупштина народа“ са којег су представници опозиционих политичких партија поручили да грађанима желе да понуде рјешења како Републику Српску обновити економски, демографски и морално, те како вратити владавину права и успоставити политичку стабилност.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је циљ скупа да укажу да је Српској потребна власт која ће бити одговорна према грађанима, а не политичким партијама.

„Ако након свих ових упозорења власт у Републици Српској жели да реално сагледа проблеме о којима говоримо, онда ће то бити власт, а уколико не жели то да види, онда ће то дефинитивно бити проблем са режимом“, навео је Говедарица.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић истакао је да скупови под називом „Скупштина народа“ који се одржавају широм Српске имају ефекат и смисао.

„Желимо да кажемо истину. Људи треба да знају да их у наредном периоду чека жновогодишњи поклонж у виду повећања акциза који ће од грађана узети додатно 100 милиона КМ годишње и раст задуживања Републике Српске, без нових инвестиција“, нагласио је Бореновић.

Он каже да су два кључна услова за политичку стабилност у Републици Српској, и то окретање ка економским мјерама и стварање стабилног система.

Предсједник Регионалног одбора НДП-а Здравко Крсмановић додао је да је циљ ових скупова да грађанима од којих су бирани „положе рачуне“ за досадашње мандате које су добили у појединим регијама, те да се види да ли су њихови поступци у Народној скупштини прихваћени у јавности, као и да чују препоруке грађана за даље дјеловање.

„Суштина приче је да се о свим стварима отворено и слободно говори, без цензуре, да демократија заживи на подручју Херцеговине и цијеле Републике Српске“, рекао је Крсмановић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име