Град јутрос богатији за двије бебе

02.12.2019. 08:25
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођени су један дјечак и једна дјевојчица. Љекарску интервенцију затражило је 19 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен електричном енергијом.

Из КП „Водовод и канализација“а.д. Источно Сарајево обавјештавају кориснике да је због квара на ЛЖ цјевоводу ДН 150 мм у Горњем Которцу, који се десио у послијеподневним часовима 1.12. 2019. године, дошло до прекида у водоснабдијевању у улицама Илиџанска, дио Старине Новака, Гаврила Принципа и дио Светосавске.

Санацији квара приступиће се у јутарњим часовима 2. 12. 2019. године, те потрошачи на поменутој локацији уредно водоснабдијевање могу очекивати иза 12,00 часова.

Коловози у Републици Српској и Федерацији БиХ суви су или мјестимично влажни, а из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на јаке ударе вјетра у вишим планинским предјелима, док слабије магле има на путевима уз ријеке и у котлинама.
Из АМС истичу да су учестали одрони земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због минерских радова данас од 9.00 до 15.00 часова, повремено у трајању максимално 10 минута, биће обустављан саобраћај на регионалном путу Источно Сарајево-Требевић-Пале, дионица Миљевићка кривина-Златиште, на локалитету Златиште-Требевић.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно уз кишу послије подне прво на сјеверу, а током дана и у осталим крајевима.
Увече и током ноћи очекује се сусњежица у нижим крајевима, а на планинама снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу Херцеговине очекује се киша и пљускови увече, а на сјевероистоку претежно без падавина.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, који ће послије подне мијењати смјер на сјеверни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од осам до 14, на планинама око шест степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 11m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 25m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 32m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 20m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 2m
    0