Граничној служби фали 517 радника

1
1145

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић изјавио је да ова полицијска агенција има проблем недостатка људи и да јој тренутно недостаје 517 полицијских службеника.

Ситуација је отежана и због великог броја службеника који су отишли у пензију. Проблем недостатка људи посебно је изражен за вријеме љетње туристичке сезоне, а актуелан је и на међународним граничним прелазима на аеродромима”, рекао је Галић за “Вечерњи лист”, издање за БиХ.

Он је нагласио да у таквим отежаним условима до изражаја долази организовање рада, те се службеници прераспоређују на дијелове границе гдје се покаже потреба.

Галић је напоменуо да је у току реализација два јавна огласа за пријем кадета осме класе, те да је Граничној полицији одобрен пријем 100 кадета у чину полицајца.

Он је истакао да су неколико пута алармирана надлежна тијела због изузетно лоше инфраструктуре на граничним прелазима Дољани, Требимља, Иваница, Делеуша, Хум, Витине, Метаљка, Устибар, Увац и Рипач.

Према његовим ријечима, лоша инфраструктура је и на изузетно фреквентним међународним граничним прелазима Градишка, Брод и Дољани.

Галић је оцијенио да је Гранична полиција, упркос проблемима, у прошлој и овој години остварила добре резултате, посебно у откривању фалсификованих докумената и опојних дрога.

Он је навео у је у првој половини ове године одузето 125 килограма марихуане, евидентирано 1.678 прелазака или покушаја прелазака 799 особа које се налазе у базама, те одузета 52 фалсификована документа.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име