Хоће ли се разићи СНСД и ДНС?

0
634

Коалиција СНСД и ДНС наставиће да траје, али односи међу партнерима нису хармонични, како су их представили лидери странака Милорад Додик и Марко Павић, открива ЕуроБлиц. Такође,ЕуроБлиц тврди да је Павић на недавном састанку на Мраковици рекао Додику да ДНС још дефинитивно није одлучио да ли ће у октобру наредне године ићи заједно са СНСД-ом.

Према тим изворима, на састанку је речено да се користи јавно формулација о заједничком наступу на изборима, али сасвим је извјесно да ће органи ДНС о томе да се изјасне.

Како открива београдски лист, Павић је одмах на почетку састанака се жестоко обрушио на РТРС, тврдећи да та странка (ДНС), није довољно представљена.

Такође, према тим изворима, Павић је имао и много замјерке на попустљивост СНСД према Уједињеној Српској и Ненаду Стевандићу.

Павић је рекао да не долази у обзир евентуална подршка Стевандићу за било коју функцију.

Предсједник ДНС-а коалиционом партнеру је и овом приликом саопштио да има резерве према предложеној декларацији о заштити уставног поретка РС и проглашењу војне неутралностии која ће се наћи на наредној сједници парламента Републике Српске.

Извори ЕуроБлица тврде да на Мраковици, гдје је одржан састанак СНСД и ДНС није постигнут договор ни када је ријеч о проблемима у функционисању јавних предузећа.

ДНС стоји иза својих кадрова и не дозвољава било какве промјене у тим предузећима.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име