Храбре Српкиње срушиле Њемачку!

09.12.2019. 08:53
0
ИЗВОР: РТС

Рукометашице Србије поготком Кристине Лишћевић на пет секунди до краја срушиле су селекцију Њемачке резултатом 29:28. Српкиње су одиграле веома храбро и на крају потпуно заслужено дошле до тријумфа над фаворизованим противником.

Изабранице селектора Љубомира Обрадовића много боље су отвориле утакмицу и водиле од самог почетка. Голгетерски се истакла Драгана Цвијић која је одржавала вишак, а прва фигура сусрета била је Кристина Лишчевић.

Кристина Лишчевић је доминирала у организацији, дјелила лопте и асистирала саиграчицама које су погађале, неутралисавши тако брзи центар који је форсирала противничка екипа.

У једном тренутку је селекција Србије имала пет голова вишка (12:7), послије чега је уследила прва криза у игри Србије.

Финиш првог полувремена био је у знаку грешака рукометашица Србије, Њемице су истопиле предност, па се на одмор отишло резултатом 19:17 за Србију.

Србија је другим слављем у Групи И изборила шансу да се у последњем колу бори за пласман у полуфинале СП у Јапану!

"Орлице" имају четири бода, један мање од Њемачке, док је изједначена са Холандијом и Норвешком које играју са Данском и Јужном Корејом.

Ако Данкиње и Корејке славе, онда ће Србија у последњој рунди имати прилику да тријунфом над Данском (сриједа у 10х) избори мјесто у борби за медаље у Јапану.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 30m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 38m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 51m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    4h 21m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 39m
    0