Храм Свете Ангелине Српске у Тилави обиљежио крсну славу

0
456

У насељу Тилава у општини Источно Ново Сарајево обиљежена је слава храма посвећеног празнику Светој Ангелини Српској, у којем би од наредне године требало да се несметано врше вјерски обреди.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да је изградња храма почела 2012. године, а да ће ове године бити стављен под кров.

“Општина ће током наредне седмице удруженим средствима са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и буџетским средствима општине расписати тендер за покривачке радове, вриједности 52.000 КМ”, рекао је Ћосић.

Он је додао да ће послије завршетка радова на крову бити постављена вањска столарија, настављени унутрашњи радови, те уређење порте храма у чему ће ова општина увијек пружати допринос.

Ћосић је истакао да је Тилава специфична јер одавде млади не одлазе у друге градове, те да се у овом приградском насељу гради одређен број стамбених објеката, као и да ће поједини бити реновирани.

Предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да се нада да ће заједничким снагама црква што прије бити завршена да би ово мјесто додатно духовно било обогаћено.

Свештеник Младен Дробњак је навео да су наредне године планирани столарски радови и спољашње уређење објекта да би се у цркви могле служити свете литургије и обављати други вјерски обреди.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име