Иду на црту мушкарцима - Ове године три жене пливају за Часни крст у Источној Илиџи

18.01.2020. 12:17
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Источној Илиџи и ове године ће, пету годину заредом, бити организовано пливање за Часни крст, поводом празника Богојављења, које ће се одржати на дан празника 19. јануара, а организатори истичу да су до сада пријављена 53 такмичара, међу којима и три жене.

Ове године манифестацији ће присуствовати и Њагово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Господин Г. Хризостом који ће служити свечану литургију и благословити учеснике у цркви у Војковићима.

Након Свете Архијерејске Литургије и освећења воде, за Часни крст ће се пливати у 11.30 часова, након чега је предвиђен свечани ручак и додјела награда најхрабријим пливачима.

Предсједник Српског културно-умјетничког друштва “Војковићи”, Ранко Скакавац истиче да је медаљон који се дођељује побједнику и ове године донирао начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

– Позивамо све суграђане, институције, организације, удружења и све људе добре воље да својим присуством увеличају Свету литургију и да дамо подршку српским витезовима који ће пливати за Часни Kрст – рекао је Скакавац.

До Часног крста треба пливати 33 метра, што симболише број година живота Исуса Христа, а прошле године је учествовало рекордних 35 храбрих такмичара, док је побједу однијела тринаестогодишња Сара Самарџић.

Организатори овогодишњег пливања за Kрст часни су Српско културно-умјетничко друштво “Војковићи” и Џудо клуб “Фамос”, уз благослов Српске православне Црквене општине Војковићи.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима У суботу годишњи концерт КУД-а „Братство“ у Војковићима
Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције Тениски клуб МиМ Мепол поново без конкуренције
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    16h 7m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    19h 55m
    4
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    23h 57m
    0
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    22h 55m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    5h 24m
    0