Индијанaполис 2002: Репрезентација Југославије на крову свијета

0
730

На данашњи дан 2002. године, репрезентација Југославије покорила је планету и постала свјетски шампион. Данас, након 15 година, ово првенство има статус култног, а навијачи Југославије са осмијехом и сјетом га се сјећају.

”Плави” су тада учинили немогуће и, у четвртфиналу, савладали Амерички dream team. У финалу је поражена Аргентина, која је играла најљепшу и најубојитију кошарку на првенству. Било је то посљедње такмичење на којем је Југославија наступила под овим именом.

Хероји из Индијанаполиса: Дејан Бодирога, Дејан Котуровић, Жарко Чабаркапа, Игор Ракочевић, Предраг Стојаковић, Владимир Радмановић, Марко Јарић, Предраг Дробњак, Владе Дивац, Милош Вујанић, Дејан Томашевић, Милан Гуровић, тренер Светислав Пешић.

Свjетско првенство у кошарци 2002. је било међународно кошаркашко такмичење које је одржано у Индијанаполису, САД, од 29. августа до 8. септембра 2002. СР Југославија је освојила златну медаљу, Аргентина је освојила сребрну медаљу, док је Њемачка освојила бронзану медаљу. Њемачки репрезентативац Дирк Новицки је проглашен за најбољег играча првенства.

Упркос организовању такмичења, амерички тим је успио да освоји тек 6. мјесто, једно од најслабијих мјеста на међународној сцени.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име