Иницијатива за постављање стационарних радара у Палама

10.12.2019. 15:23
0
ИЗВОР: СРНА

Учесници Форума за безбједност општине Пале истакли су данас да је неопходно постављање стационираних радара на подручју ове локалне заједнице с циљем побољшања безбједности у саобраћају.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да су на сједници Форума за безбједност донијели низ конкретних закључака у вези са безбједношћу саобраћаја.

-Најважније јесте да буде покренута иницијатива према Министарству унутрашњих послова Републике Српске да буде постављен одређен број стационарних радарских система на проблематичним локацијама на подручју Пала - истакао је Југовић.

Он је прецизирао да би радари били постављени на локацији Љубогошта-Рогоушићи, код ресторана „Два голуба“ на улазу у Пале и на магистралном путу код Основне школе „Пале“.

-Надлежно општинско Одјељење у сарадњи са саобраћајном полицијом радиће на реконструкцији и сигнализацији семафора, посебно код градске кафане према Јахорини. Општина ће семафоре који су у надлежности локалне заједнице реконструисати у току идуће годинe - навео је Југовић.

Састанку Форума за безбједност присуствовали су представници полиције, Цивилне заштите, основних и средњих школа, Борачке организације, Дома здравља, Црвеног крста, те мјесне заједнице.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 52m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    11h 6m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 56m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    12h 11m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    6h 54m
    0