Источна Илиџа: Партиципативни буџет – могућност ефектног ангажовања грађана

0
426

Чешка непрофитна организација Агора у сарадњи са Удружењем изборних званичника у БиХ имплементира пилот пројекат чији главни циљ је тестирање методе партиципативног буџета и на тај начин стварaње примјера добре праксе, који ће бити представљен на крају пројекта на конференцији. Реализација пројекта траје од јануара 2017. до краја 2018. године. Партиципативни буџет омогућава грађанима да учествују у доношењу одлука о развоју своје општине.

Поводом тога у уторак одржан је састанак Савјетодавне радне групе, која броји једанаест чланова.

Састанак је предводио координатор изабран испред Општине Источна Илиџа Невена Пјевић и координатори испред Удружења изборних званичника БиХ Анела Чардар и Звјездана Драговић. На састанку су успостављена правила и процедуре партиципативног буџета: Правила за пројектне приједлоге, Правила за приједлоге грађана, Правила за формални облик приједлога, Правила за формални поступак предаје приједлога, Правила за избор приједлога одређених за реализацију.

За реализацију пројекта Чешка организација Агора је обезбиједила 4 500 €, а Општина Источна Илиџа обезбиједила је исти износ новца за реализацију овог пројекта.

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име

Услови коментарисања: