Источна Илиџа: Ребалансом буџет увећан за око 600.000 КМ

1
1174

У општини Источна Илиџа данас је одржана осма редовна сједница Скупштине општине на којој су одборници усвојили Нацрт ребаланса буџета у износу од 6.131.653 КМ, што је повећање за 612.810 КМ у односу на план за ову годину.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима по завршетку сједнице да је до повећања буџета дошло због наплате непореских прихода који су били планирани у 2016. години од инвеститора “Невесиње путеви”, који је недавно уплатио 364.000 КМ.

Божовић је истакао да је општина од фирме “Марковић инвест” из Лакташа, која гради нову болницу Источно Сарајево, наплатила 115.000 КМ на име трошкова ренте и 301.000 КМ на име трошкова уређења градског грађевинског земљишта.

Он појашњава да је обрачун био направљен на 770.000 КМ, али да је општина изашла у сусрет инвеститору и дала му све могуће попусте, те да је уплаћено 416.0000 КМ.

“Сва средства која су наплаћена по основу ренте и уређења земљишта за нову болницу Источно Сарaјево се налазе на рачуну Општине и не троше се, а биће искориштена идуће године у складу са ранијим обећањима за побољшање здравствене заштите грађана”, рекао је Божовић.

На данашњој сједници највише пажње одборника опозиције је изазвала куповина земљишта на локацији спортског игралишта у Војковићима за потребе Фудбалског клуба “Фамос”.

Божовић је објаснио да се у набавку земљишта не улаже 252.000 КМ, како тврде одборници опозиције, већ 36.000 КМ како се наводи у усвојеној скупштинској одлуци.

Он додаје да ће, у складу са уговором који ће се наћи пред одборницима на једној од наредних сједница, страни инвеститор преузети обавезу одржавања спортског комплекса и улагања у омладинске категорије.

На данашњој Скупштини општине Источна Илиџа усвојена је и  информација о успјеху и владању ученика на крају школске 2016/17 године на подручју општине Источна Илиџа.

Гости Скупштине општине су биле директорица основне школе Петар Петровић Његош Зденка Перендија и директорица Средњошколског центра Источна Илиџа Бранка Ковачевић. Оне су истакле да су задовољне успјехом ученика постигнутим на крају школске године, те се да у школама проводе радионице у којима се говори о превенцији вршњачког насиља и употребе опојних средстава. Број изостанака ученика се смањио у односу на прошлу годину, али да је узрок изостанка са наставе углавном болест дјеце.

1 коментар

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име