Источно Сарајево ће ипак испоручивати воду Сарајеву

0
731

Начелник Општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић, у неформалном разговору с министром комуналне привреде и инфраструктуре Кантона Сарајево Сенадом Хасанспахићем постигао је договор да два комунална водоводна предузећа Водовод и канализација Источно Сарајево и Водовод и канализација Сарајево направе међусобни споразум о испоруци воде Кантону Сарајево потврдио је Фени начелник Ћосић.

Наводи да би ових дана тај споразум требао да буде реализован те да је ријеч о договору који је “прилично чврст” и подразумијева испоруку свих вишкова воде које Водовод Источно Сарајево остварује на изворишту Тилава према Водоводу и канализацији Сарајево.

“Испорука ће се вршити кроз реконструисани цјевовод који пролази кроз брдо Мојмило па даље иде према Храсном”, утврдио је начелник Ћосић, изразивши задовољство због постигнутог договора.

Додаје и да га је директор КП Водовод и канализација Источно Сарајево Јован Катић информисао да су започели разговоре и да се врше припреме у вези с потписивањем уговора.

“Након медијске приче видим да су људи у Сарајеву ово озбиљно схватили и на нама предстоји да покажемо озбиљност у погледу испоруке воде и да све оно што смо преузели потписаном обавезом и испоштујемо”, нагласио је Ћосић.

Директор КП Водовод и канализација Источно Сарајево Јован Катић потврдио је у разговору за Фену да је прошле седмице одржан састанак представника Водовода Истично Сарајево и Водовода Сарајево, те да је претходно одржана састанак министра комуналне привреде и инфраструктуре КС Сенада Хасанспахића и начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосића гдје је договорено да крену одређене количина воде према Сарајеву.

“На састанаку с представницима Водовода Сарајево договорили смо да се уђе у процес поновног испирања цјевовода и довођења у исправно стање гдје би се послије дефинисале количине које би Источно Сарајево могло да транспортује према Водоводу Сарајево. Почело је испирање цјевовода, а након тога бит ће потписан уговор између два водоводна предузећа, затим дефинирање количина воде и цјене”, појашњава Катић.

Наводи да ће испирање цјевовода трајати до недјеље и да би након тога Водовод Сарајево требало да изврши узорковање воде како би се показала њена исправност, а потом би услиједило потписивање споразума с Водоводом Сарајево.

Говорећи о количини воде коју ће КП Водовод Источно Сарајево моћи испоручити Сарајеву, Катић каже како се ради о 50-60 литара у секунди.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име