Источно Сарајево је јутрос богатије за једног дјечака

15.01.2020. 08:32
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођен је један дјечак.

Љекарску интрвенцију затражило је 25 пацијената.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Територијална ватрогасна јединица је у протекла 24 часа имала једну интервенцију у периоду од 18.36 до 19.00 часова – горио камион у парку Гаврило Принцип.

У Републици Српској и Федерацији БиХ магла, мјестимично густа, и јутрос успорава и отежава вожњу на дионицама путева у котлинама и уз ријечне токове, а из Ауто-мото савеза Републике Српске издвајају шире подручје Приједора, Прњавора, Градишке, Добоја, Бијељине, Источног Сарајева и Фоче.
Густа магла смањује видљивост на путевима у долинама ријека Босне, Саве, Дрине, Спрече, Лашве и Врбаса, као и на ширем подручју Сарајева, Коњица, Ливна и Томиславграда у ФБиХ.

Коловози су углавном влажни и клизави, а због ниске јутарње температуре и мраза возачима из АМС скрећу пажњу и на поледицу, како у вишим предјелима и преко планинских превоја, тако и преко мостова и надвожњака, те на прилазима тунелима.

На дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, а на путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај

На свим путним правцима из АМС возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима и стању на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас прије подне биће прохладно са слабим мразом и маглом, а током дана претежно ведро и сунчано уз највишу температуру од шест до 12 степени Целзијусових.
Прије подне претежно ведро и прохладно са слабим мразом, а око ријека, на висоравнима и у котлинским предјелима уз маглу или ниску облачност, која ће се мјестимично задржати и дуже.

Током дана биће сунчано уз малу облачност, а према вечери поново чешћа појава сумаглице а затим и магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар јужног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од шест до 12, на југу до 14, на планинама од три степена Целзијусова. У предјелима гдје се магла буде задржала, температура ће бити испод прогнозираних.

Висина снијега: Хан Пијесак 31 центиметар, а Соколац 10 центиметара.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град јутрос богатији за три становника Наш град јутрос богатији за три становника
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
Град богатији за три становника Град богатији за три становника
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    15h 11m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    12h 40m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    11h 58m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    6h 54m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    3h 6m
    0