Источно Сарајево: Трагови крви, гарежи и барута нађени на рукама оптуженог за убиство Мирослава Лазаревића

0
2935
Фото: EuroBlic / RAS Srbija

Трагови честица, које могу потицати од барута, пронађене су на рукама и јакни Саше Видовића, оптуженог за убиство Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву.

Ово је данас у бањалучком Окружном суду изјавила вјештак МУП Републике Српске Бранка Милић.

Вјештак хемијске струке је у свом налазу и мишљењу навела и да су барутне честице пронађене на рукама другооптуженог Александра Булатовића.

Према оптужници Републичког јавног тужилаштва Видовић и Булатовић су 16. октобра прошле године теренцем “bmw X5” пресрели Мирослава Лазаревића  и изрешетали га са 24 хица из аутоматске пушке. Милићева је објаснила да трагови барутних честица често остају на јакни након пуцања из ватреног оружја, јер су вреле и лијепе се.

Адвокатски тим одбране оптуженог Видовића интересовало је колико је метода коју је током вјештачења користила Милићева поуздана, на шта је вјештак одговорила како ниједна метода није поуздана, те да свака од нјих има своје предности и мане.

Током свједочења Милићеве могло се закључити да барутне честице могу да спадну са коже и одјеће уколико особа трчи, те да од више околности зависи количина барутних честица на особи која пуца из ватреног оружја.

Осим Милићеве данас су у бањалучком Окружном суду свједочили припадници МУП Кантона Сарајево који су били на мети адвоката оптужених због изузимања материјалних доказа пронађених током увиђаја.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име