Јахорина нам ове године спрема незаборавно зимовање

0
942

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић изјавио је да се у ову планинску љепотицу, која се сада налази на круцијалној прекретници, улаже први пут послије чувених Олимпијских игара.

Он је навео да се увелико припрема предстојећа зимску сезона, убрзани су радови на изградњи гондоле-жичаре, а организују се и бројна културна дешавања.

Јахорину је посјетила и делегација општине Чајетина, представници Јавног предузећа “Голд гондола” и Туристичке организације Златибор, с циљем остваривања међусобне сарадње.

“У Олимпијском центру `Јахорина` угостили смо делегацију са Златибора и представили им започете радове на уређењу ски-центра Јахорина. Како смо предузећа сродне дјелатности ово је била добра прилика да размијенимо искуства у раду и да отпочнемо сарадњу на међусобној промоцији туристичке понуде ове две регије”, рекао је Љевнаић.

Гости су обишли радове на систему за вјештачко осњежавање, језеро које се гради на врху Јахорине и стазе које се уређују за предстојећу зимску сезону. Уприличен је и обилазак ски-центра Равна планина, који се налази три километра од центра Пала, гдје су отпочели радови на изградњи гондоле-жичаре.

До сада су завршени стубови у првој фази за ту жичару надомак Пала дужине 1.350 метара, а кабине се очекују до почетка зимске туристичке сезоне.

Током сусрета размијењена су искуства у погледу градње жичара и основних карактеристика објеката. Комплетна гондола до Јахорине биће дуга 6,5 километара и имаће 74 стуба, док ће Златиборска гондола, која ће имати 36 стубова и једну међустаницу бити дугачка 8.950 метара.

“Са општином Чајетина смо одувек имали добру сарадњу, пожелели смо им да са успехом заврше започети пројекат изградње најдуже гондоле на Балкану и да се ускоро заједно провозамо“, додао је Љевнаић.

Он је госте позвао да им се придруже у, како каже, више него забавној и обећавајућој предстојећој зимској сезони на Јахорини када ће организовати бројне догађаје и концерте.

Међу дешавањима, издвојио је концерт Жељка Јоксимовића за Нову годину испред хотела Бистрица и “Егзит” фестивал који ће бити одржан од 15. до 18. марта наредне године.

Овом приликом обновљена је дугогодишња сарадња општина Чајетина и Пале, те договорена посјета Златибору с циљем развоја нових пројеката и успостављања партнерства у туризму и другим областима.

Делегација из Чајетине састала се и са представницима града Источно Сарајево, гдје је договорено да у наредном периоду потпишу протокол о сарадњи који ће изродити неку нову идеју, а прије свега креирање заједничког туристичког производа који ће бити атрактиван за туристе.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да општина Чајетина и град Источно Сарајево рачунају у великој мјери на туристичке потенцијале којима располажу.

“Ово је била прилика да размијенимо искуства како би туристичку понуду у наредном периоду што више унаприједили и помогли да се наши туристички потенцијали, поготово Олимпијски центар `Јахорина`, промовишу на прави начин како би обезбедили још веће присуство домаћих и страних туриста”, навео је Лучић.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име