Караџић поручио на Дан ВРС: Истином се борити за правду

0
666

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић упутио је синоћ писмо екипи документарног филма “Радован – повик иза зидова тамнице” са поруком да се истином бори за правду.

“У патњи и страдању мало нам је јасније зашто смо овдје гдје смо, да издржимо искушење и подносимо на жртву оно најмилије, срећни када можемо принијети на жртвеник себе и само себе умјесто најмилијих”, пише Караџић.

Он у поруци из Хашког трибунала оцјењује да је српски народ страдалнички кроз вијекове и да нема дана када се од њега не очекује нешто најмилије, без роптања и са погледом упртим у даљине, како је Андрић запазио, тамо негдје у вријеме у коме је онај који даје смисао свакој жртви.

“Својом жртвом изградили смо темељ Републике Српске, свако на свој начин, и оставили тестамент да памтимо, да не заборавимо, да знамо истину и да се истином боримо за правду”, поручује Караџић.

Он је упутио ријечи захвалности свима који су му указали и част и милост, од режисера и његове екипе, преко продуцента и организатора, до свих који су на било који начин допринијели стварању и приказивању филма.

“А захвалан сам и народу којем је посвећен и овај филм и наша борба, којем је посвећена и намијењена и наша жртва и наша Република Српска”, написао је Караџић.

Караџићево писмо из Хага, прочитано на премијери филма у Бијељини на Дан Војске Републике Српске и празник Светог Василија Острошког, завршава се ријечима – “Нека вас све Господ Бог дарује својом бескрајном милошћу, на данашњи празник!”.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име