Коби и Ђина неће имати сахрану, већ “прославу живота”

08.02.2020. 09:47
0
ИЗВОР: Srpska.info

Опроштај и сахрана од Кобија Брајанта, његове кћерке Ђијане  и још седморо настрадалих у паду хеликоптера 26. јануара одржаће се 24. фебрауара у Лос Анђелесу у 10 сати.

Како преноси CNN, позивајући се на изворе блиске Брајантовој породици неће бити класичне комеморације, већ такозване “прославе живота” која ће се одржати у “Staples centeru”, дворани ЛА Лејкерса, а то је потврдила и Ванеса Брајант, супруга погинулог кошаркаша.

Навијачи широм Америке су након хеликоптерске несреће почели долазити испред легендарне дворане како би одали почаст свом идолу. Дресови Брајанта, поруке и свијеће већ данима стоје испред “Staples centera”.

Датум опроштаја је симболичан, јер је Брајант током већег дијела каријере носио дрес са бројем 24, а његова 13-годишња кћерка број 2 у екипи Основне школе, гдје је тренирала кошарку.

Разлика између сахране и прославе живота

У Америци се неријетко дешава да људи умјесто сахране изаберу да одрже прославу живота. Битна разлика између сахране и прославе живота је што је у другом случају атмосфера ведрија, и више се гледа на позитивне аспекте живота преминулих особа и њиховим духовитим ситуацијама.

Такође, прослава живота се не одржава у цркви попут комеморације или сахране, већ у кући или неком специјалном мјесту попут “Staples centera” у Лос Анђелесу гдје ће бити Кобијева и Ђијанина прослава, преноси Avaz.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Петка Чанчара Данас сахрана Петка Чанчара
Сахрањен новинар Горан Маунага Сахрањен новинар Горан Маунага
Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 26m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    17h 40m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 30m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    7h 55m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    13h 28m
    0