Љевнаић: Цијена сезонске ски-карте у претпродаји 810 КМ

4
1344

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је данас на Јахорини да ће цијена сезонске ски-карте у претпродаји бити 810 КМ, што представља мало поскупљење у односу на прошлу сезону, када је цијена карте износила 720 КМ.

Љевнаић је новинарима рекао да је протеклих сезона било око 50 скијашких дана, док ће према процјенама ове сезоне за скијање бити на располагању најмање 120 дана.

Коментаришући покретање петиција у којима се тражи бојкот Јахорине због повећања цијена ски-карте за предстојећу зимску сезону, Љевнајић је рекао да је ту, према његовом мишљењу, ријеч о о неким личним интересима.

“Сезонских карата протеклих година продато је веома мало, јер није било довољно скијашких дана, тако да није ништа ни вриједила. Када смо радили цјеновник радили смо га стручно по кључу како га раде и други ски-центри у иностранству, гдје се у структуру цијене карте урачунају сви трошкови, а након тога се избаци само пет одсто добити”, појаснио је Љевнаић.

Он је рекао да би парадокс био да је Олимпијски центар избацио цјеновник који је лош по то предузеће, додајући да сви знају да је Олимпијски центар покретач туристичке привреде и потрошње на Јахорини.

“Одредили смо неколико периода у сезони. Имамо цјеновник у предсезони, врхунцу сезоне и на крају сезоне, тако да сваки гост може да одабере када да дође и да боравак на Јахорини прилагоди својим потребама и могућностима”, навео Љевнајић.

Према његовим ријечима, цијене дјечијих карата нису повећаване, а менаџмент Олимпијског центра фокусирао се на то, да на планини буде што више дјеце- скијаша са овог подручја.

Он је подсјетио да је недавно потписан уговор са свим општинама града Источно Сарајево, којим ће дјеци из тих општина бити омогућено бесплатно скијање на Јахорини током цијеле сезоне.

“Мислим да је то друштвено одговорно понашање, као што је и друштвено одговорно прављење професионалног цјеновника. У претходном периоду је било најлакше ићи на штету Олимпијског центра и одрицати се добити и онда долазимо у ситуацију да наши запослени немају за плате”, закључио је Љевнаић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек рекао је да је цијена дневног ски-паса повећана са 38 на 40 КМ што не представља драстично повећање.

4 коментара

 1. Nije tacno da je prosle god u pretprodaji bila 720. Ja sam je kupila za 360. Osim toga ako su bile nepovoljne za kupovinu iz ovog ili onog razloga, trebali su ove god cjenovno prilagoditi kupcima, a ne napraviti od sezonske nemogucu misiju. Sramota…

 2. ovaj covjek pokusava sve da nas otjera sa planine iz nekih meni nepoznatih razloga
  ne znam ciji je i ne zanima me ali ovdje je slagao sljedece :
  1) karta u pretprodaji prosle godine bila 360 a ne 710
  2) jezera nece biti ove godine
  3) sezonske karte su NAJVECA stavka u budzetu bile , ima bilansi fino pa da se vidi.
  Kako ga nije sramota da ovoliko lazi plasira?

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име