Локалне власти Источног Сарајева са америчким дипломатама на Требевићу

3
1232

Данас је на Требевићу одржан састанак ком су присуствовале дипломате Сједињених америчких држава и представници власти града Источно Сарајево. Америчке дипломате, амбасадор САД-а у Босни и Херцеговини, Морин Кормак и замјеник помоћника државног секретара САД, Хојт Брајан Ји изјавили су да Сједињене Америчке Државе желе интезивирати своје присуство и утицај на Западном Балкану и имају намјеру да остану посвећене том региону.

Кормакова и Ји су на данашњем радном ручку показали свој интерес за услове у којима живе становници Града Источно Сарајево.

Разговарало се и о могућностима и потенцијалима будућег развоја нашег града.

Градске власти су на састанку представљали начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, начелник општине Источни Стари Град, Бојо Гашановић, предсједник Скупштине Пале, Предраг Вучичевић и потпредсједник скупштине Пале, Синиша Ласица.

Атмосфера је била срдачна, а занимљиво је да је састанку присуствовао и начелник Општине Источно Ново Сарајево, Љубиша Ћосић, предсједник градског одбора Савеза Независних Социјалдемократа, упркос захлађеним односима и санкцијама које су Сједињене Америчке државе увеле предсједнику те странке.

Предједник СНСД-а, Милорад Додик, Кормакову је прогласио непожељном у Републици Српској, те је наложио свим кадровима СНСД-а да се са њом не састају.

3 коментара

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име