Мајка четворо дјеце на самрти одлучила спасити 12 живота

23.01.2020. 20:35
0
ИЗВОР: fokus.ba

Своје четврто дијете донијела је на свијет крајем прошле године и само пет дана након вратила се у болницу усљед интрацеребралног хематома.

Kathleen Thorson, из америчке савезне државе Орегон, била је мајка четверо малишана. Своје четврто дијете донијела је на свијет крајем прошле године и само пет дана након вратила се у болницу усљед интрацеребралног хематома.

Успркос низу операција, стање јој се погоршало. На крају, нажалост, љекари више нису могли учинити ништа да јој помогну. У складу с њеним жељама да дарује своје органе, љекари ће спасити дванаест пацијената који чекају на трансплантацију. Неки од њих чекају на пресађивање срца и плућа.

-Као што знате,  Kathleenina смрт је била незамисливо тежак ударац свима који су јој били блиски, а поготово њеном дивном супругу Jesseju. Била је жена која се радовала благодатима живота. Сазнали смо да ће, у складу с њеним властитим жељама, њени органи бити донирани. Медицинска сестра признала је Jesseju да је његова супруга једна у милион донора органа оваквог значаја- саопштио је Richard Stubbs, творац породичне странице Thorsonovih.

Њихова ће страница наставити прикупљати донације којима ће се покрити трошкови љекарске његе новорођенчета. Thorsonovima је већ приложено скоро 120.000 долара.

На ову потресну причу није остала имуна ни америчка глумица Kristen Bell, која је на свом Инстаграм профилу подијелила слику породице Thorson након Kathleenog порођаја, откривши да им поклања годишњу залиху пелена и влажних марамица за бебе.

Kathleen Thorson је за собом оставила вољеног мужа Jesseja и дјецу Dannyja, Grace, Jamesa и Teddyja.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
Након дугог трагања пронађен гроб мајке Моме Капора Након дугог трагања пронађен гроб мајке Моме Капора
Жене у Српској највише рађају у периоду између 19. и 29. године Жене у Српској највише рађају у периоду између 19. и 29. године
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 1m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 25m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 31m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    18h 54m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 12m
    0