Мали празнични трикови: Како јести све, а не угојити се

0
402

Ако сте цијеле године били дисциплиновани, редовно сте вјежбали, здраво се хранили и пазили на сваку унесену калорију, онда би заиста било штета да то све пропадне због неколико дана уживања у ићу и пићу.

С јаком вољом и добрим планом можете проћи и без неколико килограма вишка с којима бисте се у јануару борили. Све је ствар воље, добре организације и циљева које себи поставите.

Пијте више воде

Жеђ је подједнако важна као и глад, па немојте заборавити да пијете довољно воде, иначе бисте могли да осјетите изненадни умор и непријатан осјећај празног желуца. Битно је само да не пијете хладне напитке непосредно уз ручак, јер се храна неће добро сварити. Размислите о чају пола сата након оброка.

Конзумирајте више воћа и поврћа

Намирнице пуне течности, попут воћа или поврћа, сјајне су за пружање осјећаја ситости. Такве намирнице су углавном пуне витамина, влакана и минерала који смањују надутост коју узрокује со у прерађеној храни.

Физичка активност

Не само да је тјелесна активност одлична за одржавање жељене тежине, већ поправља расположење и поспјешује сан. Иако су празници генерално пуни стреса, није лоше свако јутро започети неком активношћу како бисте имали више енергије. Довољно вам је 30 минута брзог хода, пливања или вожње бицикла дневно.

Доскочите искушењима

Умјесто да се препустите случајности, припремите храну коју желите да једете и понесите је са собом гдје год да идете. Разне закуске од воћа, поврћа, морских плодова или од интегралних житарица сјајна су идеја за друштвена окупљања. Чињеница да сте понијели своју храну не искључује пробање свега што вам дјелује занимљиво, али би најбоље било да се држите своје хране као главног оброка.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име