Миха стигао у Београд: “И у Италији сам увијек Србин, без вас болест нисам могао да пребродим!”

20.12.2019. 20:51
0
ИЗВОР: Блиц

Синиша Михајловић је стигао у Београд, први пут од дана када је открио да му је дијагностикована леукемија, са оним истим храбрим изразом лица који не скида већ мјесецима.

Исто толико траје и његова борба са опаком болешћу, а како је крај године везан и за разне прославе и награде, на неколико је угравирано његово име. Поводом 100 година Фудбалског савеза Србије одржано је свечано вече у Народном позоришту гдје су награђени најбољи у посљедњој години. Традиционално, признања добијају тренер и играч године. Душан Тадић је био убједљиво најбољи када су фудбалери у питању за 2019. а што се тиче тренера – Миха! Од ове године награђена је и најбоља фудбалерка, а то је Виолета Словић. При добијању награде, Михајловић је рекао:

– Обећао сам да нећу да плачем… Хвала вам од срца. Хтио бих све да вас поздравим и кажем велико хвала за ову могућност. Бити најбољи тренер Србије и бити изабран од мојих људи, Срба, то за мене нема већу важност. То је највеће признање које сам могао да добијем у досадашњој каријери. Да се захвалим ФСС и честитам 100 година постојања. Искористио бих прилику да се захвалим свим оним људима који су ми показали љубав у моментима када сам пет мјесеци био у болници. Од спортских радника, политичара, јавних личности… Сви они су ми дали велику снагу и без ваше помоћи би било теже да пребродим оно што сам пребродио. Мање, више 30 година живим у Италији али сам увијек био и остаћу Србин. Надам се да вас никада нисам разочарао и Србију увијек представљао на најбољи начин, то ћу и да наставим. Иако нема везе са овим, честитао бих мом брату, куму Декију што је постао тренер Звезде што је велика ствар. Увијек ћу бити ту за тебе, знаш колико те волим. Видим овдје много старих пријатеља… Надам се да ћемо се пласирати на Европско првенство. Нисам спремио ништа од говора, да вам честитам свима срећну Нову годину и Божић. Хвала вам много, ово је за мене велика част након мјеста селектора Србије, ово је друга велика ствар – рекао је Михајловић.

У Београд је српски тренер стигао из Болоње само како би испоштовао свечаност и обратио се српској јавности, одмах након што то учини вратиће се у Италију и наставити свакодневницу која уопште није пријатна, али се са њом носи лавовски. Због тога је ФСС симболично одао велико признање Синиши Михајловићу који се храбро бори са болешћу и упркос свему активно је у фудбалу.

Коментари 0
Повезане вијести
Година дана без легендарног Синише Михајловића Година дана без легендарног Синише Михајловића
Синиша Михајловић добио мурал у Билећи Синиша Михајловић добио мурал у Билећи
Мурал посвећен Синиши Михајловићу у Новом Саду Мурал посвећен Синиши Михајловићу у Новом Саду
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 44m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    21h 8m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 37m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    8h 14m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 55m
    0