Милион пресудио за дворану у Источном Новом Сарајеву

1
1861

Реконструкција дворане, трга и улица, изградња вртића и студентско-ђачког дома само су неки од пројеката у РС и ФБиХ на које ће бити утрошено 5,5 милиона евра које је донирала Влада Србије.

Ријеч је о једнократној помоћи у оквиру механизма сарадње по Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Српске и Србије, чија је одлука о прихватању објављена и у “Службеном гласнику РС”.

Највише новца, кад је у питању реализација капиталних пројекта, и то милион евра биће издвојено за реконструкцију спортске дворане и трга у општини Источно Ново Сарајево.

Начелник ове општине Љубиша Ћосић истиче да је ријеч о пројекту вриједном пет милиона евра, те да је донација Владе Србије била пресудна за почетак његове реализације.

Тендер за реконструкцију дворане би могао бити расписан половном новембра. Под обновом се подразумијева поновно постављање крова и унутрашње уређење – рекао је Ћосић и додао да је кров недовршене спортске дворане попустио под тежином снијега 2012. године.

Донација ће, између осталог, бити утрошена и за изградњу вртића у Требињу и Брчком, студентско-ђачког дома у Власеници, обнову улице у Палама и санацију пјешачког моста на Дрини између Зворника и Малог Зворника. Милион евра биће утрошено за пројекте у ФБиХ, односно у Босанском Петровцу, Босанском Грахову, Дрвару и Гламочу.

1 коментар

  1. Ovdje je lova jednokratno potrosena. Ozbiljna vlast ulaze novac u privredu, privreda zadrzava ljude, otvarajuci radna mjesta. Privreda puni budzet, a odatle se grade trgovi i infrastruktura. Ostace nam trgovi arapima jer nas je sve manje.

Услови коментарисања:

Молимо упишите Ваш коментар
Молимо упишите Ваше име